Šibenski doktor zapeo na Balearima: “Čekamo da prođe ciklon, pa možemo prema Brazilu”

Dražen Grgić u svom drugom pokušaju prelaska Atlantika svojom jedrilicom, naišao je na nove probleme. Zapeo je na španjolskim Balearima na otoku Menorca i čeka da prođe oluja kako bi mogao nastaviti jedriti do brazilskog otočnog nacionalnog parka Fernando de Noronha.

– Trenutno smo još u Marini Mahon na Menorci i nakon prolaska ciklona nastavljamo Balearskim morem na zapad, petom na putu od Šibenika. Nakon jučerašnjeg vjetra i kiše koja je nemilice lila danas vjetar još jači. Saznali smo da je ovo ciklon Gloria i da je jedan od najačih koji je pogodio ovo područje. Naravno u marini uvjek frka oko konopa i muringa – potužio se Grgić.

Podsjetimo, dr. Grgić je s kolegom Vladimirom Vlajom isplovio iz Šibenika 6. siječnja s ciljem da do Brazila dođe za oko mjesec i pol dana, a za ukupno tri mjeseca doplovi natrag do šibenske rive. Nakon neuspjele lanjske plovidbe do Brazila, ovo je njegov drugi pokušaj da jedrilicom dođe do otočja Fernando de Noronha, samo što za razliku od lani nije sam na brodu.

Plovidba ima i humanitarnu notu, pa za cilj akcije koju je nazvao “Čisto more Čisto srce za SOS Dječje selo Hrvatska” ima jačanje svijesti o zaštiti ekologije mora i pomaganju djeci u spomenutom dječjem selu, odnosno njihovom obrazovanju i dobrobiti.

Kretanje naših jedriličara možete pratiti OVDJE.

Jurica Gašpar