Prestižna nautička nagrada jedrilici koju je odabrao trofejni hrvatski jedriličar

Foto: ACI PR

DÜSSELDORF – Jedrilica Nautor’s ClubSwan 36 je u izboru za Europski brod godine osvojila posebnu nagradu za inovativnost. U najvećem i najutjecajnijem svjetskom godišnjem izboru oduševila je novinarsku porotu inovativnim dizajnerskim i maritimnim rješenjima, a u obrazloženju izbora istaknuto je kako su inženjeri finskog proizvođača uz pomoć najmodernije tehnologije uspjeli napraviti trenutačno najuzbudljiviju serijsku jedrilicu na svijetu. Nagrada je dodijeljena u sklopu najvećeg svjetskog nautičkog sajma Boot Düsseldorf.

Jedini svjetski trening centar za inovativne jedrilice ACI Sail ClubSwan 36 predstavljen je jedriličarskoj javnosti tijekom listopada 2019. godine na regati The Nations Trophy koja se održavala na Palma de Mallorci. Projekt ACI Sail vodi Ivan Kljaković Gašpić koji je sudjelovao na rigoroznim i detaljnim testiranjima u Barceloni koje su prethodile izboru za Europski brod godine. U sklopu zajedničkog nastupa na štandu Nautor’s Swana u Düsseldorfu bio je izložen ACI Sailov ClubSwan 36, a tijekom javne prezentacije pod nazivom ‘ACI Sail talk’ bivši hrvatski trofejni jedriličar je novinarima, gostima i poslovnim partnerima predstavio inovativan koncept jedrenja na Jadranu i svoja iskustva s nagrađenom jedrilicom.

Foto: ACI PR

– Još kada sam vidio nacrte za ClubSwan 36 i probao predserijske primjerke znao sam kako je u pitanju jedrilica koja pomiče granice. Takozvani „game changer“. Dizajner Juan Kouyoumdjian isprojektirao je genijalan brod sposoban jedriti jako brzo, sigurno, stabilno i iznimno balansirano. A najvažnije je kako je jednako namijenjen za profesionalne i za amaterske jedriličare. Nagrada Nautor’s Swanu je sjajna stvar i za ACI Sail jer težimo istim vrijednostima. To su popularizacija klase, ACI-ja i Jadrana kao destinacije – pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić. 

ACI Sail ima najveću svjetsku flotu nagrađene jedrilice ClubSwan 36 koje su dostupne za najam na europskim regatama, a u ovoj godini održat će se dva treninga u Hrvatskoj, tijekom ožujka u Splitu te početkom travnja na Hvaru.

PROČITAJTE JOŠ:

ACI Sail i Nautor Swan u projektu koji će obilježiti budućnost jedrenja na Jadranu

DÜSSELDORF – Sajam nautike: Nautičari troše i do 60% više od prosjeka