VIDEO: IZVLAČENJE VOZAČICE KAO U FILMOVIMA Automobil visio na drvenom mulu

Foto: Toni Pajkin

ZADAR – Rano jutros prometna nesreća o kojoj slika govori više nego tisuću riječi. Uslijedila je spektakularna akcija spašavanja i brza intervencija zadarskih vatrogasaca u kojoj je spriječeno da žena i vozilo od padnu u more na Trpimirovoj obali u blizini Staračkog doma. Vozačica je prošla bez ozljeda, a vatrogasci trenutno pokušavaju spasiti i vozilo, pišeToni Pajkin, kolega s Radio Zadra, koji je svjedočio ovom događaju i sve snimio. 

Jutro sigurno nije dobro počelo za vozačicu Nissana. Na okuci u uvali Draženica izgubila je kontrolu nad vozilon i u pokušaju da ispravi volan skoro završila u moru, na drvenom mulu.
Automobil se zaustavio tako da nije pao u more. No, svako pomicanje bilo je prijetnja od pada u more. Iako nije riječ o velikoj dubini, pad u more za ženu zarobljenu automobilo mogao je značiti ozljeđivanje.

Kakve su sve posljedice mogle biti nije teško zamisliti. Lomovi, ruke, noge, ozlijede glave, a nije za isključiti i teže posljedice . Iako mogućnost utapanja isključujemo, jer su na prizorište brzo stigli i vatrogasci i hitna pomoć nije teško zamisliti ružan rasplet ovoga slučaja.

Gospođa je, srećom, bila hladnokrvna

Treba pohvaliti gospođu. Nije izgubila glavu. Nije paničarila. Nazvala je supruga – možete ga vidjeti s kapom na glavi kako promatra akciju spašavanja. Stajala je mirno da ne prouzroči pad i čekala da spasioci stignu i krenu u akciju.

Ni u jednom trenutku se nije čula vika iz vozila, krici. Ništa što bi upučivalo na strah i paniku. Žena je s nevjerojatnom postojanošću sjedila u automobilu i prepustila profesionalcima da obave svoj posao.

U 20-tak minuta vatrogasci obavili posao. Osigurali automobil postavivši potporanj u more, a potom i kroz prozorske otvore sajlu i zakačili je za kran dizalice i tako stabilizirali automobil. Nakon toga žena je izašla iz vozila. poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izašla u više je navrata ponovila: “Sva se tresem, još me drži!” Kako se i ne bi tresla nakon onoga što je proživjela ovo maglovito jutro u Drošanjici.

Suprug je na kraju akcije spašavanja, na moje pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio:

– A, ništa žena je krivo parkirala!!

Bravo za oboje, ostali su pribrani do kraja. Ni na koji način, za razliku od nas koji smo obavljali svoj novinarski posao i radoznalaca nisu ometali spašavanje, a na kraju su i bili raspoloženi i za malo šale na svoj račun, ispričao je kolega Pajkin u prilogu Radio Zadra.

I.B.