Novi vlasnik Modre špilje i VIS-a ima novi plan razvoja

Foto: Boris Kačan

VIS – Zaključeni su stečajevi nad jedinim hotelskim tvrtkama na otoku Visu – Modrom Špiljom iz Komiže te VIS-om. Novi većinski vlasnik je isti – PBZ Croatia osiguranje, obvezni mirovinski fondovi kategorije A i B, koji je postavio svoja nadzorna tijela, ali s istim članovima.  Prvi potezi novog vlasnika smatraju se mjerom racionalizacije, ali i kontinuiteta jer je za obje tvrtke odlukom nadzornih odbora imenovan i isti direktor Dino Bogdanović.

Prema riječima stečajnog upravitelja Modre Špilje Ive Bučana, Dino Bogdanović je bio voditelj poslovanja za tog stečajnog dužnika, no do stečaja i direktor Modre Špilje, dok je danas još i predsjednik komiškog Gradskog vijeća, piše Poslovni dnevnik.

‘Podići ćemo kvalitetu’

Iz PBZ CO-a na čelu s Dubravkom Štimcem potvrđuju da se za obje tvrtke krenulo u razradu razvojnih planova, tako da je ozbiljne građevinske radove na Visu najranije se može očekivati nakon turističke sezone.

– U vlasništvo Modre Špilje i VIS-a ušli smo krajem 2019. Kako je prodaja ovogodišnje  sezone već počela, za nju teško da se mogu napraviti značajne promjene. Plan razvoja za oba poduzeća je u izradi, i u ovom trenutku još je prerano ponuditi detalje. No, može se reći da je namjera investirati i značajno podići kvalitetu smještaja i usluga te time bitno pomoći razvoju destinacije – stoji u odgovoru PBZ CO-a.

Novi ciklus

– Moram reći da nije lako pronaći otočke kadrove te da je poslovanje u stečaju bilo pozitivno, dok je na računu preostalo oko 800.000 eura i nekoliko stotina tisuća kuna. Riječ je o bezbolnom izlasku Modre Šilje iz stečaja, s visokom razinom namirenja vjerovnika i 100% radnika za koje su plaćeni svi doprinosi za mirovinsko i socijalno osiguranje – kaže Bučan za Poslovni dnevnik.

Dodaje pritom kako predstoji novi ciklus poslovanja tijekom kojeg će novi vlasnik provesti najavljena ulaganja u obnovu i širenje kapaciteta te podizanje kategorije. Otkriva i da su, prema njegovim saznanjima, projektanti već na terenu u cilju pripremnih aktivnosti na dokumentaciji, kao i da je pokrenuta procedura oko otkupa djelomično državnog i gradskog zemljišta koje okružuje hotel Biševo, radi okrupnjavanja čestice i gradnje novog objekta.