Poruka u boci iz Kaštela doplutala do Visa, traže se autorice

Foto: Pixabay / Ilustracija

Dragi gusari, ova poruka vam želi puno sreće u plovidbi! Taman sam riješila domaći o priči za treći razred osnovne škole iz hrvatskog i sretan put na Jadranskom moru – napisala je mala Matea iz Kaštel Novog u svojoj poruci, koju je njena „teta čuvalica“ Danijela, zajedno s porukom Mateine sestre Mie i svojim popratnim pismom, prije točno petnaest dana uredno spakirala u bocu i ubacila je u more.

Danima je, nošena morskim strujama, vjetrom i valovima plovila najljepšim morem na svitu, da bi je u subotu ujutro, na svoju veliku radost i iznenađenje, na predjelu Lučica u blizini poznate Češke vile na otoku Visu, pronašao  mali ‘gusar’ Filip Božić.

Osmogodišnji  Filip, kako je sramežljivo ispričao u telefonskom razgovoru za portal Grada Kaštela, tijekom svoje uobičajene igre na plaži, na žalu je ugledao bocu, koja mu je odmah privukla pažnju, tim više što je bila tako dobro začepljena da je nikako nije uspijevao otvoriti.

– Zanimalo me što je unutra, ali je nikako nisam mogao otvoriti, pa sam je razbio o kamen na plaži da vidim što se nalazi u njoj. Jako sam se iznenadio kad sam unutra ugledao poruke, koje sam odnio doma pokazati mami kad sam završio s igrom – kazao je zamuckujući ovaj drugašić.

Foto: Portal Grada Kaštela

U priču se uključila i mama Ivana Nikolić Božić, pojašnjavajući da je iz sina izvlačila kako je došao do poruka, zbog straha da će ga vikati što je razbio bocu jer bi se mogao porezati na staklo, koje su potom zajedno otišli i pokupiti sa žala.

S obzirom na to da Danijela u svom pismu, nažalost, nije navela nikakav drugi detalj osim da je poruka poslana iz Kaštel Novog, mama Ivana pokušava doći do Matee i Mije. Pomozite i vi, prenesite glas o Filipu koju je pronašao pismo i koji djevojčicama želi i odgovoriti pismom, no ne zna kako doći do njih, pa ukoliko začetnice ove lijepe priče ili oni koji ih prepoznaju, pročitaju ovaj tekst, mogu se obratiti redakciji spomenutog portala na info@kastela.org ili putem njihove FB stranice.