Novinarima će se zbog pada vojnog helikoptera obratiti ministar Krstičević

Foto: Grad Zadar

ZEMUNIK – U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u 14,30 sati održat će se konferencija za medije povodom pada helikoptera

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine u 14,30 sati održat će se konferencija za medije povodom pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević , načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Podsjetimo, danas je u području otoka Zlarina i Zablaća tijekom leta došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom leta koji je započeo u 10,30 sati.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade – priopćili su iz MORH-a.

– Helikopter je jutros krenuo iz Zemunika na svoj uobičajeni trenažni let, a u ovom tipu letjelice gotovo uvijek lete pilot i pilot operater – doznajemo od stručnjaka iz MORH-a, kao i informaciju da je jedno tijelo pronađeno i izvučeno iz mora dok se za drugim članom posade traga.