Na britanskom BBC-u emisija o Kvarneru i Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020.

RIJEKA – U Hrvatskoj je snimljena emisija BBC Getaways, posvećena ovogodišnjim najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta. Epizoda o Kvarneru bit će emitirana uoči službenog otvorenja programa Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020.

Britanski TV voditelji, Jennifer Reoch i Joe Lindsay, gledatelje će upoznati s povijesnim značajem Opatije „stare dame hrvatskog turizma“ te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma ovog dijela Hrvatske. Prikazat će se Villa Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali, hotel Kvarner, a ekipa BBC-a plovit će i uzduž šetnice Lungomare. U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude. 

Povodom prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište.

– Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti koja je manje poznata u Velikoj Britaniji. Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film „Moje pjesme, moji snovi“. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Poke i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc. Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti jahtu Galeb – izjavio je Lindsay.

BBC Getaways emisija prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville.

I.B.