Novi niz potresa u Albaniji – Dobro se osjetili u Dubrovniku

Foto: Morski.hr / Youtube screenshot

TIRANA/DUBROVNIK – Serija potresa pogodila je u utorak navečer područje južnog Jadrana, s epicentrom uz obale Albanije. Najnoviji dogodio se jutros oko 4.20, a najsnažniji bio je sinoć u 21.15 sati, jačine 5,0 prema Richteru. 

Epicentar najsnažnijeg potresa bila je 34 kilometra sjeverozapadno od Tirane. Nekoliko minuta kasnije uslijedio je novi potres, čiji je epicentar bio udaljen svega 4 km od prethodnog i to na dubini od 10 km u Jadranskom moru.

Kako se moglo pročitati na društvenim mrežama, podrhtavanje su dobro osjetili i mnogi stanovnici Dubrovnika i dubrovačkog primorja, a podmorje južnog Jadrana vrlo je aktivno i dalje.

Krajem studenog 2019. godine održana je vježba simuliranog potresa u Konavlima “Pripravnost 2019.” u organizaciji Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika te općina Župa Dubrovačka i Konavle. Vježba je imala za cilj provjeriti sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite tijekom pozivanja, aktiviranja, početka rada Stožera civilne zaštite te upoznavanje s planskim dokumentima iz područja civilne zaštite. Dubrovačko-neretvanska županija izdala je tada niz uputstava za postupanje građana u slučaju katastrofe, jer tlo na tom području ne miruje i dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubrovčani potrese shvatili ozbiljno – Županija objavila smjernice za postupanje građana