KORONAVIRUS Kruzer sa 7000 ljudi u karanteni, među njima dvoje Hrvata

Foto: Wikimedia

Na talijanskom kruzeru Costa Smeralda zarobljeno je 6000 putnika i još 1000 članova posade zbog mogućnosti  da je dvoje putnika zaraženo koronavirusom, piše AFP.

Kruzer se trenutno nalazi u blizini Civitavecchia, oko 56 kilometara sjeverno od Rima, a stavljen je pod karantenu nakon što je žena (54) iz Macaa prijavila vrućicu i respiratorne probleme. Prema pitanju 24sata, na kruzeru je ostalo zaglavljeno i dvoje hrvatskih državljana.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) dalo je nove obavijesti o evakuaciji hrvatskih državljana iz središta epidemije, kineskog grada Wuhana.

“Veleposlanstvo RH u Pekingu je obavijestilo četvero hrvatskih državljana o organizaciji njihovog skorog povratka prema Hrvatskoj, koju provode Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva, u suradnji s europskim partnerima, u sklopu političkog odgovora na krizu (ICPR), odnosno posebnog kriznog mehanizma Vijeća EU.

Obaviješteni su, također, da je pri dolasku u Europu u karanteni potrebno boraviti 14 dana. Predviđeni polazak je narednih dana, a o daljnjim detaljima pravovremeno ćemo obavještavati.

Veleposlanstvo RH u Pekingu ostaje u stalnom kontaktu s našim državljanima u Wuhanu i NR Kini”, stoji u priopćenju MVEP-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

HISTERIJA ZBOG KORONAVIRUSA Tajvanci hodaju Šibenikom s natpisom “Nismo Kinezi”