“IDEMO DO GRADA” Šibenik želi oživjeti staru jezgru van sezone

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Turistička zajednica grada Šibenika u suradnji sa Gradom Šibenikom po drugi put raspisuje JAVNI POZIV Za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa “Idemo do grada” u 2020. godini za područje stare gradske jezgre.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice grada Šibenika za manifestacije izvan turističke sezone kao glavnog motiva dolaska lokalnog stanovništva, domaćih i stranih posjetitelja u destinaciju, a koje doprinose sljedećim ciljevima:

  • privlačenju lokalnog stanovništa, domaćih i stranih  turista u staru gradsku jezgru Šibenika;
  • razvoju turizma te valorizaciji kulturno-povijesne baštine;
  • podizanju kvalitete i količine kulturne i turističke ponude;
  • razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanje kvalitete turističke sezone i njezino produženje;
  • promociji grada Šibenika, a posebno stare gradske jezgre u zemlji i inozemstvu;
  • stvaranju prepoznatljivog imidža turizma grada Šibenika.

Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „IDEMO DO GRADA“ se odnosi isključivo na manifestacije u predsezoni, odnosno u mjesecu veljači, ožujku, travnju i svibnju te posezoni, odnosno u mjesecu listopadu i studenom. Javni poziv se odnosi na manifestacije koje će se održati isključivo na području stare gradske jezgre Šibenika kao definirane kulturno-povijesne cjeline.

Proračunska sredstva po ovom javnom pozivu iznose 200.000 Kn a osigurana su od strane Grada Šibenika i TZ grada Šibenika.

Više informacija, kao i potrebne materijale za prijavu možete preuzeti OVDJE. Unutar Javnog poziva nalaze se važne informacije, kao i obrasci koje je potrebno ispuniti i priložiti.

Rok podnošenja kandidature je 17.veljače 2020. godine ( u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte na 17. veljače 2020.)