Automobil sa zapovjednikom HRM-a jurio autocestom više od 200 na sat

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

– Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tune. To je katastrofa, bilo je – ajme! – priča nam čitatelj portalu Dnevnik.hr kojeg je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 sati prestigao automobil Opel Insignia.

Na automobilu se žutila registarska tablica – prvi znak da se ne radi o uobičajenom vozilu. Prva dva slova – HV – jasno su ukazivala da je riječ o automobilu koji koristi Ministarstvo obrane. Bijela admiralska kapa ispod stražnjeg stakla, pak, sugerirala je da je u njemu netko s visokim činom.

Sugovornik, bijesan zbog brzine kojom je vozač MORH-ovog automobila jurio autocestom, očito nimalo ne mareći za visoke kazne kakve dobivaju obični smrtnici, pritisnuo je gas, a njegov suvozač počeo snimati.

Vrlo brzo postalo je jasno da automobil s vojnim tablicama juri više od 200 kilometara na sat.

– Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti – kaže čitatelj.

Snimio je tako u jednom trenutku, na izlasku s autoceste, vrlo jasno i registarsku pločicu.

Zapovjednik HRM-a išao sa sprovoda

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Raffanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

Iz MORH-a kažu da je Raffanelli iz Zadra do Dugopolja putovao kombijem djelatnika HRM-a koji su išli na pogreb. Nakon dolaska u Dugopolje prema kući u Tučepima nastavio je vozilom koje je naš čitatelj snimio.

– Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije – kaže se u odgovoru Ministarstva obrane na upit, piše Dnevnik.hr.

Naglašavaju da Raffanelli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prijevoznika Promet Makarska.

D.G.