ZBOG DIVLJANJA AUTOCESTOM Predsjednica traži istragu i stegovni postupak protiv zapovjednika HRM-a

Foto: MORH/ T. Brandt

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović traži pokretanje istrage i stegovnog postupka protiv zapovjednika HRM-a Ive Raffanellija nakon što je objavljena snimka jurnjave po autocesti automobilom u kojem je bio i Raffanelli.

Nakon što je objavio snimku na kojoj se vidi da automobil MORH-a u kojem je bio zapovjednik HRM-a Ivo Rafanelli, juri autocestom brzinom većom od 200 km/h, Dnevnik Nove TV doznaje da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila pokretanje istrage i stegovnog postupka protiv zapovjednika Hrvatske ratne Raffanellija.

– Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tune. To je katastrofa, bilo je – ajme! – rekao nam je čitatelj koji je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu snimio prebrzu vožnju MORH-ova vozila.

– Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti – kazao je čitatelj.

Iz MORH-a su ranije potvrdili kako zapovjednik nije bio na službenom zadatku, već se vraćao kući u Tučepe, ali i da je spreman snositi sankcije.

I.B.