Kreće projekt obnove Lapadske obale u Dubrovniku

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske objavilo je poziv za financiranje projekta Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje.

Stopa financiranja za projekt Lapadske obale iznosi 100 % ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 70 milijuna kuna, od čega 85 % sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 % sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

Naime, u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Grad Dubrovnik je demonstrirao potrebu i spremnost svog projekta, a budući da je putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grad već dokazao da zna iskoristiti europska sredstva te uvažavajući činjenicu da su za prvu i drugu fazu radova ishodovane građevinske dozvole, radovi na rekonstrukciji Lapadske obale planirani su već u listopadu.

Hrvatska je Vlada na sjednici održanoj u Gradu Dubrovniku podržala projekt rekonstrukcije u sklopu aktivnosti Programa sustavne i integrirane revitalizacije, održivog prometa i novih urbanih sadržaja šireg prostora Grada Dubrovnika.

I.B.