PULA Kreće razminiranje pronađenih neeksplodiranih sredstva iz II. svjetskog rata

Foto: Grad Pula

PULA –Radna skupina za provedbu aktivnosti razminiranja skladišta Vallelunga u Puli usuglasila je sve aktivnosti i konkretne korake koji će se poduzeti kako bi se sva pronađena neeksplodirana sredstva iz II. svjetskog rata čim prije uklonila, a sama akcija započet će u utorak 4. veljače ove godine.

Riječ je o lučkom području koje je bilo pod ingerencijom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a zbog kompleksnosti i zahtjevnosti procedure, sanacija navedenog područja odvijat će se u fazama.

U prvoj fazi izvršit će se priprema područja koju će provoditi obrt Viktor iz Rovinja pod nadzorom protueksplozijskog tima Ministarstva unutarnjih poslova. Po završetku priprema, područje će dubinski pregledati MUP-ovi djelatnici za razminiranje uz pomoć specijaliziranih strojeva.

Radove uklanjanja neeksplodiranih sredstava iz II. Svjetskog rata koji će se provoditi u koordinaciji Lučke uprave Pula i Ministarstva unutarnjih poslova, provodi stručno i licencirano osoblje uz strogi nadzor i uz maksimalne sigurnosne uvjete.

D.G.