FOTO/VIDEO Luka Crikvenica poprima novu vizuru

Foto: ŽLU Crikvenica

CRIKVENICA – Dovršenjem projekta „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“, koji je jedan od najznačajnijih za Primorsko-goransku županiju, unaprijedit će se usluga prijevoza putnika i lokalnom stanovništvu omogućiti bolju povezanost naseljenih otoka s kopnom.

Nakon nešto više od godinu dana od početka radova, izveden je i uređen temeljni nasip zapadnog lukobrana na približno dvije trećine ukupne duljine lukobrana te je izvedeno svih pet betonskih utvrdica. Riječ je o projektu vrijednom 33 milijuna kuna, čijom će se realizacijom zadovoljiti svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. 

– Zadovoljan sam dinamikom radova na gradilištu te, unatoč manjim nepredvidivim događajima koji su česti na ovako složenim infrestrukturnim građevinama, vjerujem kako ćemo projekt realizirati u skladu s planiranim rokovima. Reakcije lokalne zajednice su zaista pozitivne, svakodnevno razgovaramo s našim sugrađanima koji već sada, iako projekt nije u cijelosti realiziran, vide pomake u gradnji. Trenutno smo u fazi postavljanja betonskih blokova na dionici između prvog i drugog tlocrtnog loma, te preopterećenja istih kako bismo pratiti njihovo slijeganje. Također preopteretili smo i sve izgrađene betonske utvrdice na poziciji novog lukobrana i na Maloj paladi – istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić te dodao kako se istovremeno u pogonu tvrtke „GP Krk“ proizvode rasponski elementi i valobrani ekrani za zapadni lukobran i gat Mala palada.

Projekt će gotovo u cijelosti biti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice. 

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

CRIKVENICA Nastavak investicija u luke vrijednih 60 milijuna kuna