Šibenska tvrđava Barone vikendima u veljači otvara vrata posjetiteljima

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Vikende u veljači rezervirajte za uživanje na najljepšem gradskom vidikovcu, Tvrđavi Barone, koja svoja vrata otvara svim posjetiteljima, subotom i nedjeljom (uključujući i 1. ožujka) u vremenu od 9 do 16 sati, pozivaju iz Grada Šibenika. 

Slobodnim ulazima u veljači revitalizirana Tvrđava Barone slavi četiri godine od otvorenja u siječnju 2016. Nekada zapuštenom mjestu, infrastrukturnim radovima, opremanjem Gastro-kulturnog centra te izgradnjom dječjeg igrališta i amfiteatra, udahnut je novi život čime je tvrđava postala mjesto okupljanja Šibenčana i njihovih gostiju.

Prepoznatljiva po svom atraktivnom sadržaju, proširenoj stvarnosti (AR), Tvrđava Barone je već u prvoj godini djelovanja ponijela titulu „Kulturna atrakcija godine 2016.“ U kratkom je razdoblju postala mjesto na kojem se isprepliću prošlost i budućnost. Poticaj lokalnim malim i srednjim poduzetnicima pružio se kroz prezentaciju njihovih proizvoda u bistrou i suvenirnici iz koje posjetitelji sa sobom odnose podsjetnike za novonastale uspomene.

Do sada, tvrđavu je kroz dnevne posjete i preko sedamdeset večernjih događanja posjetilo preko 180 000 posjetitelja. Raznoliki kulturni programi – koncerti, plesne izvedbe i filmske projekcije, obogatili su kulturnu scenu Šibenika, te razvili vjernu publiku, prvenstveno okupljenu u Klub prijatelja.

Danas tvrđava Barone više nije prva linija obrane, već mjesto na kojem se čuva duh dalmatinskog područja i načina života. Stoga se ispijanje jutarnje kave i(li) poslijepodnevna šetnja tvrđavom lako uklope u dnevni raspored, poručuju iz Šibenika.

I.B.