POSEDARJE Bura prevrnula još 2 šlepera i kombi, vozač jedva izvukao živu glavu

Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

POSEDARJE – Orkanska bura koja puše diljem Dalmacije poprima po život opasne razmjere na zadarskom području. Na podvelebitskom području nekoliko je isprevrtanih osobnih vozila, kombija, kamiona. 

Javna vatrogasna postrojba Zadar javlja da je bura od Posedarja prema Masleničkom mostu prevrnula još 2 šlepera i kombi. Srećom, nema ozlijeđenih, izvijestili su na stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji.

Portalu Zadarski.hr javio se i jedan vozač osobnog automobila koji je iz vrtloga bure jedva izvukao živu glavu. Na državnoj cesti D8 je, zbog loše vidljivosti, automobilom naletjelo na dva prevrnuta kamiona. Nakon što je automobilom lupio u jedan od prevrnutih kamiona, u nesreći u kojoj na svu sreću nema ozlijeđenih, uskoro ga je čekao još jedan šok. Naime, tijekom obavljanja policijskog očevida u policijskom kombiju gdje su se svi sklonili od bure, uskoro se prevrnulo još jedno vozilo.

– Strava! Sve se dogodilo u sekundama. Vidljivost je nula! – govori Marin Bucić vozač osobnog automobila.

– Tamo toliko puše da ni vatrogasci, a ni policija ne mogu napraviti očevid. Vidljivost je toliko slaba zbog mora kojeg bura nosi. Ništa se ne vidi, govori vozač kojemu je nedugo nakon što je doživio nesreću uslijedio još jedan šok.

– Policija je obavljala očevid, a zbog bure smo se sklonili u njihov kombi. Kombi je bura počela nenormalno ljuljati tako da su se odlučili odvesti na obližnju lokaciju koja nije na direktnom udaru bure. No, u tom trenutku pokraj nas se prevrnuo i treći kombi. Doslovno na metar od nas! – užasnut je vozač.