Zrakoplov na relaciji Düsseldorf-Split sletio u Zadar – Ne zna se zašto

Nepredviđen završetak leta imali su sinoć putnici koji su putovali zrakoplovom na liniji Düsseldorf – Split. Naime, umjesto u Split, sletjeli su u Zadar. Kako doznajemo, pilot se odlučio na takav potez zbog sigurnosti putnika, piše Dalmacija danas.

Iako se pretpostavlja da je zbog jakog vjetra odlučio promijeniti mjesto slijetanja, ubrzo nakon što je on promijenio rutu, u splitsku zračnu luku je sletio jedan drugi zrakoplov koji je prevozio putnike.

Voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana je rekao da je mu nisu poznati razlozi slijetanja zrakoplova u Zadar, ali i da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika, prenose 24 sata.

– Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18,55 sati, ali kad je bio u blizini Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku. U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao da se zrakoplov spusti u zadarsku luku – rekao je Melvan i potvrdio da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov.

D.G.