Poduzetnička zona u Opuzenu, novi zamah u gospodarstvu doline Neretve

Foto: Boris Kačan

OPUZEN – U Opuzenu je održana konferencija otvaranja projekta „Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu“ vrijednog više od devet milijuna kuna.

Poduzetnička zona Opuzen je u cijelosti opremljena zajedničkom osnovnom infrastrukturom, a cilj II. faze je proširenje postojeće infrastrukture što će doprinijeti započinjanju i daljnjem razvoju poduzetničkih aktivnosti. Projekt obuhvaća izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom: nogostupi, zelenilo, vodovod, fekalna i oborinska kanalizacija, telekomunikacijska i elektromreža s javnom rasvjetom.

Poduzetnička infrastruktura, kao nositelj gospodarskog razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini, značajno doprinosi rastu broja poduzetnika, poboljšanju njihovih poslovnih rezultata, jačanju njihove konkurentnosti, a samim tim i broju zaposlenih. Ukupna vrijednost projekta je 9,3 milijuna kuna, iznos koji sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj je 6 milijuna kuna, a planirani završetak radova je lipanj 2020. godine.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PRVE VJETROORGULJE NA SVIJETU Na brdu iznad Rogotina uskoro nova atrakcija