Stigli remorkeri, odsukavanje slijedi: “Tanker je pretrpio oštećenja, ali zasad ne prima more”

Foto: Jerko Milišić

SOLIN – Do nasukanog talijanskog tankera “Rinella M”  kod Barbarinca stigla su jutros remorkeri “Smjeli” i “Jaki” koji su jutros doplovili iz Ploča te Brodospasov remorker “Kastor”.

Podsjetimo, uslijed orkanske bure, tanker je otrgnut s priveza na INA-inom terminalu u Solinu, te se nasukao. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a na brodu nije bilo tereta te nije zabilježeno onečišćenja mora.

Hoće li danas uslijediti izvlačenje nasukanog tankera, za Dalmacija Danas je otkrio lučki kapetan Željko Kuštera.

– Napravljene su sve pripreme, ali zbog mjera predostrožnost želimo pregledati posljednje detalje. Ako sve bude u redu, najvjerojatnije će se tegliti na vanjske vezove. Naravno, sve ovisi o stanju broda i samoj akciji, teško se detalji mogu znati unaprijed.

U svakom slučaju, pred nama je nekoliko solucija i spremni smo na svaki scenarij. Napravili smo cjelokupnu sliku sadašnjeg stanje, no kada se brod izvuče znat ćemo puno više. Brod je pretrpio oštećenja, ali za sada ne prima more i svi tankovi su u redu.

Brod je u balastu i uskoro ćemo krenuti u akciju izvlačenja broda – rekao je kapetan dodavši da točno vrijeme početka akcije ne zna, ali da se nada da će to biti danas.