MORE LJUBAVI Ljetovanje za djecu i obitelji slabijeg imovinskog stanja

Photo: Pixabay

Lijepo je kad iznajmljivači ne misle samo na zaradu, već odluče pružiti zadovoljstvo i onima kojima odlazak na more nije tako jednostavan. Osamdesetak mališana i njihovih obitelji lošijeg imovinskog stanja ljetovat će ove godine na Jadranu, i to zahvaljujući trudu dobrih ljudi.

Sedamdesetak istarskih iznajmljivača besplatno će dati svoje apartmane na korištenje djeci koja nikad nisu bila na moru. Iznajmljivačica Sara Stjepanović izjavila je kako ljudima, koji su se na to odlučili, nije novac u pitanju, prenosi HRT.

– Mislim da si svi možemo odvojiti tjedan dana da bi druge usrećili. Nekad novac nije najbitniji u cijeloj priči, kazala je. Kako bi sve bilo besprijekorno, Sara svake godine ulaže u svoja četiri zida u centru Pule. Iznajmljuje ga od travnja do prosinca.

Iznajmljivačica Iva Bakran, stan u kojem živi iznajmljuje turistima, ali ga i ustupi potrebitoj dječici.

– Nema veće sreće nego kad vidite dijete s osmijehom na licu i kad te malci zagrle. I dan danas smo ostali u kontaktu. Vidjet ćermo se i ove godine, kazala je Iva Bakran.

Igor Loparić iz udruge „Naš san, njihov osmijeh” ideju je objeručke prihvatio. Ove je godine interes djece i iznajmljivača još veći.

– Prijavilo se čak 63 privatnih iznajmljivača iz cijele Istre s preko 350 ponuda smještaja. Očekujemo stvarno jednu navalu djece i to ne samo iz Hrvatske, nego i iz BiH i Srbije. Zaista bi moglo biti jedno nezaboravno ljeto za sve njih, kazao je.

I.B.