Šibenski doktor prošao Gibraltar i bliži se Kanarskom otočju

Foto: Facebook

Dr. Branimir Grgić, čiji je plan prejedriti Atlantik od Šibenika, do otočja Fernando de Noronha u Brazilu, uspješno je prošao kroz Gibraltar i upravo se bliži Kanarskom otočju. 

“Dobro jutro, Kanarsko otočje je tu, još je noć ovdje slika je od dan prije. Vjetar jača, možda stanem kad dobijem detaljnije prognoze. Za sada sve ok, osjećam se odlično a Mihovil kao da leti na krilima. Noću nas često prate dupini. Pozdrav djeci u SOS Dječjem selu Hrvatka i pozdrav. Čisto more Čisto srce”, javio se putem svog Facebook profila.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2711098455638777&set=a.556849574397020&type=3&theater

Podsjećamo, dr. Branimir Grgić je jedrilicom “Sv. Mihovil” 6. siječnja 2020. iz Šibenika krenuo na put s kolegom Branimirom Vlajom koji se iskrcao u Cartageni, nakon čega dalje prema Brazilu jedri sam.

Projekt “Čisto more Čisto srce” uz ekološki karakter podizanja pažnje javnosti na problem onečišćenja mora ima i humanitarnu misiju pomoći SOS Dječjem selu Hrvatska i to na način prikupljanja sredstava pozivom na humanitarni telefon SOS Dječjeg sela Hrvatska 060 9055 6,25 Kn. Dr. Grgić stoga poziva na doniranje djeci bez adekvatne roditeljske skrbim, uz poruku svima: “Čuvajte naše more”.