Izmjene na čelu šibenske luke – Dugogodišnji direktor otišao u mirovinu

Foto: Luka Šibenik

ŠIBENIK – Dugogodišnji direktor Luke Šibenik Davor Škugor otišao je u mirovinu, a novi je direktor 58- godišnji Marinko Ivanović, koji u Šibenik dolazi s mjesta pomoćnika direktora kutinske “Petrokemije”, u kojoj je bio voditelj lanca opskrbe.

S obzirom na to da je “Petrokemija” većinski vlasnik Luke Šibenik, s udjelom od 80 posto, ovaj je kadrovski transfer logičan i očekivan, to prije što je Ivanović uz Šibenik vezan već više od 30 godina, piše Šibenski list.

U TLM je, kao mladi inženjer metalurgije stigao iz Zenice još 1989. godine kao rukovoditelj nove elektrolize, sudjelovao je potom i u Domovinskom ratu, na prvoj liniji bojišnice, a nakon rata je sudjelovao i u pokretanju proizvodnje u Aluminiju Mostar, za koji je kasnije radio i kao konzultant, uz čitav niz naručitelja u aluminijskoj industriji u Australiji, SAD-u, Rusiji i Indiji.

U Šibeniku ima i stan, a bogato iskustvo iz aluminijske industrije sigurno će mu pomoći i na novom radnom mjestu, s obzirom na to da je Impol sa 70 tisuća tona aluminija u uvozu godišnje jedan od najvećih komitenata “Luke” Šibenik. Prvi, i osnovni je, dakako, sama Petrokemija, s 200 tisuća tona robe u uvozu sirovine i izvozu umjetnih gnojiva.

– Šibenik se posljednjih godina intenzivno razvija, i to ne samo u turističkom, nego i u gospodarskom smislu, naročito s osloncem na Impol i Gospodarsku zonu Podi. S obzirom na dosadašnji godišnji promet šibenske Luke od 300 tisuća tona robe u pretovaru, a imajući u vidu da je to prije rata iznosilo i više od milijun tona godišnje, jasno je da ima puno prostora za rast i napredak, naročito u suradnji i sinergiji s Lučkom upravom, županijskom gospodarskom komorom i drugim lučkim tvrtkama – kratko je za Šibenski list kazao Ivanović.

I.B.