Oluja Ciara razvaljuje obale Velike Britanije: “Vjetar čupa stabla, odnio čak i pivnicu”

Foto: Screenshot

Oluja Ciara stigla je do obala Velike Britanije i ruši sve pred sobom. S vjetrovima od preko 140 km/h svrstala se u jednu od najsnažnijih u posljednjem desetljeću. Britanski meteorološki ured (Met Office), objavio je meteorološka upozorenja na uraganski vjetar i poplave četiri uzastopna dana od subote do utorka. Oluja je svoju snagu pokazala rušeći drveće, dizalice, a vjetar je odnio i čak čitavu pivnicu. 

Zatvorena je i autocesta M11, vlakovi ne voze do daljnjeg, a oštećena je i zgrada na zračnoj luci Duxford. Stotine letova je otkazano.

Agencija za zaštitu okoliša izdala je 108 upozorenja na poplave, naglašavajući da treba poduzeti hitne mjere zaštite, na što se ozbiljno pripremaju stanovnici južne Škotske, sjeverne Irske i Walesa. Snažne oborine, od preko 150 mm, poplavile su ulice brojnih gradova, a neke ljude su radnici hitnih službi čak morali vaditi iz svojih automobila.

Izdano je upozorenje za tornado za dio Engleske, a stanovnike Londona konstantno upozoravaju da ne putuju dok je opasno.

Utakmica Man City – West Ham, koja se danas poslijepodne trebala održati na stadionu Ethiad, također je odgođena zbog vremenskih nepogoda.

U Škotskoj su ograničili brzinu kretanja magistralnim cestama na 40 km, a trajektne linije su otkazane zbog naleta vjetrova od 75 km/h.

D.G.