Nakon drugog dana SP-a u Laseru Stipanović treći, a Jurišić osmi

Foto: PR

MELBOURNE – Završen je drugi dan Svjetskog prvenstva u klasi Laser koje se održava u australskom Melbourneu. Nakon jučerašnjeg prvog mjesta, Tonči Stipanović danas je prvi plov završio na 13. mjestu, a drugi na 2. mjestu, što ga u ukupnom poretku pozicionira na treće mjesto.

– Danas sam malo lošije otvorio regatu, a onda se dogodila i lagana promjena smjera vjetra koja mi nije išla u korist tako da 13. mjesto i nije toliko loše. Drugi plov sam sve odradio prema planu i ušao drugi u cilj. Najvažnije je da sam dan završio s dobrim jedrenjem, a sutra je zadnji dan kvalifikacija i treba ga privesti kraju sa što manjim brojem bodova, kazao je Tonči Stipanović.

Njegov kolega Filip Jurišić prvi plov je završio na prvom mjestu, a drugi na četvrtom mjestu i tako se u ukupnom poretku nalazi na osmom mjestu.

– Brzina je bila bolja nego jučer što je i rezultat potvrdio. Zadovoljan sam s odrađenim drugim danom i već sam fokusiran na sutrašnji dan, kazao je Filip Jurišić.

Prvo mjesto nakon drugog dana kvalifikacija dijele Nijemac Philipp Buhl i Francuz Jean Baptiste Bernaz. Sutra je treći i posljednji dan kvalifikacija, a po trenutnom poretku naši jedriličari ulaze u Zlatnu skupinu u kojoj će se u tri finalna dana boriti za medalje.

Luka Šipić