Tonči Stipanović regatu u Melbourneu započeo prvim i drugim mjestom

Foto: Instagram / Tonči Stipanović

Prvi dan Svjetskog prvenstva u klasi Laser u australskom Melbourneu odlično je počeo za dvojac JK Mornar iz Splita. Tonči Stipanović je prva dva plova završio na prvom i drugom mjestu pa je nakon prvog dana natjecanja s tri boda na diobi prvog mjesta s Australcem Finnom Alexanderom, dok se njegov klupski kolega Filip Jurišić nalazi na 25. poziciji s 19 bodova. 

– Prvi dan je iza nas i jako sam zadovoljan. Regatu sam otvorio prvim i drugim mjestom, ali još je puno posla ispred mene. Nadam se da ću nastaviti s dobrim jedrenjem, uvjeti su bili odlični i upravo ovakav vjetar od 10-15 čvorova mi najviše odgovara. Sutra nas čeka sličan smjer vjetra, ali možda malo jači nego danas, kazao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić prva dva plova završio je na četvrtom i petnaestom mjestu.

– Nisam skroz zadovoljan s brzinom u orcu, tako da to moram popraviti za sutra, ali motiviran sam i očekujem još bolje rezultate u drugom danu regate, kazao je Filip Jurišić.

U ukupnom poretku nakon prvog dana kvalifikacija prvo mjesto dijele naš Tonči Stipanović i Australac Alexander Finn s osvojena 3 boda, dok je Filip Jurišić 25. s osvojenih 19 bodova. Sutra su na rasporedu još dva plova, a nadamo se da će naši jedriličari nastaviti sa sjajnim rezultatima.

https://www.instagram.com/p/B8bGRwwg27N/?utm_source=ig_embed