Kreće projekt izgradnje Terminala za rasute terete u Bakru

Foto: Meridiana Agency / Ilustracija

RIJEKA/BAKAR – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak će u Rijeci sudjelovati supotpisati Ugovor za izvođenje radova u okviru projekta: “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar”.

Ugovor će potpisati predstavnici Luke Rijeka d.d. i Zajednica ponuditelja koju čine tvrtke GP KRK d.d., Colas Rail Hrvatska d.o.o. i Colas Rail S.A.S, uz nazočnost predstavnika Grada Rijeke, Grada Bakra i Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, riječ je o projektu za koji je još krajem 2017. godine tadašnja uprava Luke Rijeka, na čelu s Vedranom Devčićem, potpisala ugovor o bespovratnom sufinanciranju u iznosu od 85 posto ukupnih troškova iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).

Cilj je unapređenje lučke infrastrukture, u prvom redu željezničke, a osim obnove željezničkih kolosijeka te lučkih površina, ima i značajnu ekološku komponentu, budući da je predviđeno uređenje suvremenog sustava odvodnje. Uređenjem površina oko pruge omogućit će se i učinkovitije čišćenje prostora oko kolosijeka, što će smanjiti zagađenje prašinom i slijevanjem s oborinskim vodama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: