SP U MELBOURNEU Stipanović i Jurišić u finalu – Kreće lov na medalje 

MELBOURNE – Nakon trSve objavei odlična dana jedrenja završile su kvalifikacije na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser u australskom Melbourneu. Jedriličari JK Mornar iz Splita Tonči Stipanović i Filip Jurišić plasirali su se u finale i u naredna tri dana će jedriti u Zlatnoj skupini u kojoj će se boriti za medalje. Nakon tri dana jedrenja Stipanović je u ukupnom poretku treći, a Jurišić šesti. 

– Danas je bio zadnji dan kvalifikacija, a tek od sutra kreće prava borba. Za sada sam zadovoljan, dobro jedrim uz pokoju malu grešku, ali ulazim u finale kao treći i samo treba tako nastaviti. Za sutra je najavljen nešto laganiji vjetar tako da će biti dosta težak dan, ali idem u borbu maksimalno motiviran, kazao je Tonči Stipanović. 

Stipanović je današnju regatu završio na prvom i šestom mjestu, a Jurišić na trećem i šestom mjestu. 

– Do sada dobro odrađen posao i mogu kazati da sam zadovoljan. Čekaju nas još duga tri dana finalnih jedrenja u kojima će biti jako gusta borba. Osjećam se dobro i bez ikakvih očekivanja idem odjedriti do kraja najbolje što mogu, kazao je Filip Jurišić. 

Sutra počinje finalna regata koja traje tri dana, a trenutno prvu poziciju drži Nijemac Philipp Buhl, dok je drugi Francuz Jean Baptiste Bernaz. Stipanović za Bernazom zaostaje četiri boda, a za prvim Buhlom šest bodova. U Zlatnoj skupini jedriti će ukupno 42 jedriličara iz cijelog svijeta, a regata završava u nedjelju. 

Luka Šipić