POPTISAN UGOVOR Kreću radovi na infrastrukturi Terminala za rasute terete u Bakru

Foto: Lučka uprava Rijeka

RIJEKA/BAKAR – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas u Rijeci na svečanosti potpisivanja ugovora za projekt „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“.                                                                                                                            

Ugovor vrijedan 48.494.157,43 kuna (s PDV-om) potpisali su u ime Luke Rijeka d.d., zamjenik predsjednika Uprave, Duško Grabovac i član uprave, Tomislav Kalafatić s predsjednikom uprave GP Krk d.d., Josipom Purićem i prokuristom i opunomoćenikom tvrtki Colas Rail Hrvatska i Colas Rail SAS, Bojanom Vuinom.                                                                                            

Uz ministra Butkovića na potpisivanju su sudjelovali i predstavnici regionalne i lokalne vlasti, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Marko Filipović.  

Uoči potpisivanja ugovora ministar Oleg Butković rekao je sljedeće: „U protekle četiri godine pokrenut je i realiziran čitav niz projekata, od dovršetka Zagrebačke obale u sklopu Rijeka Gateway projekta, do niza CEF projekata i ceste DC403, čime dolazimo do 390 milijuna eura vrijednosti svih ovih projekata. Osim toga, pokrenut je veliki ciklus ulaganja u željezničku infrastrukturu koji je također izrazito bitan za luku Rijeka, a sve to će u konačnici stvoriti preduvjete za povećanje prometa i razvoj ovog dijela Hrvatske“ , istaknuo je ministar. 

Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (POR2CORE-BCTB) je zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664 EUR-a, te se najvećim dijelom sufinancira iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) odnosno s udjelom od 85%. 

Projekt su predstavili Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka koja je ujedno i koordinator zajedničkog projekta, dok je korisnik projekta -Luka Rijeka d.d. Ugovor za izvođenje radova na projektu, obuhvaća radove na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i prateće komunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete u Bazenu Bakar. 

Posjetimo, Lučka uprava Rijeka provodi ukupno sedam projekata za koje je odobreno sufinanciranje iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Svih sedam projekata je u realizaciji, a njihova ukupno procijenjena vrijednost iznosi 132.865.303,00 EUR-a.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Kreće projekt izgradnje Terminala za rasute terete u Bakru