Prvi finalni dan SP u Laseru – Stipanović šesti, Jurišić trinaesti: “Sutra moramo dati više od 100 %”

Foto: Facebook

MELBOURNE – Svjetsko prvenstvo u klasi Laser danas je nastavljeno, nakon što je jučerašnja regata odgođena zbog nevremena. Jedriličari JK Mornar iz Splita Tonči Stipanović i Filip Jurišić uz teške uvjete na moru i nakon tri današnja plova pali su sa pozicija koje su držali do jučer. Stipanović je trenutno šesti u ukupnom poretku, a Jurišić 13.

– Prva jedrenja u finalu su odrađena po dosta teškim uvjetima i vjetru od 12 – 20 čvorova. U prvoj regati u drugoj orci sam imao sudar s belgijskim jedriličarom što me koštalo 8 – 10 mjesta. Druge dvije regate sam malo bolje jedrio i u zadnjoj došao do četvrtog mjesta. Sutra nas čekaju zadnja jedrenja tako da moram dati i više od 100 % da bi došao do medalje, kazao je Tonči Stipanović.

Stipanović je današnja tri plova završio na 18., 15. i 4. mjestu, a njegov kolega Jurišić na 17., 32. i 16. mjestu.

– Danas je bio jako težak dan na moru. U finalu u ovakvoj konkurenciji nema prostora za grešku. Dosta sam se mučio s brzinom broda pa onda i taktičke odluke nisu išle po planu. Za sutra ću dati sve od sebe da to poboljšam i da budem spreman za zadnje tri regate, kazao je Filip Jurišić.

Trenutno prvu poziciju drži Nijemac Philipp Buhl, drugi je Francuz Jean Baptiste Bernaz, a treći je Austrijanac Matthew Wearn. Sutra se jedre posljednja tri plova, a ako budu jedrili kako najbolje znaju naši jedriličari imaju šanse za doći do medalje.

Luka Šipić