Brončani Tonči Stipanović – Nisam gubio nadu do samog kraja i zato sam nagrađen medaljom

Foto: Instagram / Tonči Stipanović

MALBOURNE – Nakon 5 dana jedrenja, završeno je Svjetsko prvenstvo u klasi Laser koje se održalo u australskom Melbourneu, a naš Tonči Stipanović osvojio je brončanu medalju. Stipanović je u zadnjem danu dao svoj maksimum, što je rezultiralo trećim mjestom i osvojenom medaljom. Prvu regatu je završio na četvrtom mjestu, da bi drugu ostvario dosta slabiji rezultat, ali je onda u posljednjem plovu sve preokrenuo i stigao do toliko željene medalje.

– Danas je bio jako težak dan i puhao je vjetar s obale koji je dosta mijenjao smjer. Prvu regatu sam odlično jedrio, ali druga nije bila dobra jer sam slabo procijenio kretanje oblaka koji su dosta utjecali na vjetar. U zadnju regatu sam ušao s devet bodova zaostatka za Francuzom Bernazom koji je držao tu brončanu medalju, ali nisam gubio nadu, borio sam se do samog cilja i mislim da sam zato i nagrađen medaljom. Jako sam sretan kako je počela ova olimpijska godina i veselim se budućim izazovima, kazao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić završio je na desetom mjestu, što je jako dobar rezultat i pokazatelj da i Filipa u budućnosti čekaju borbe za medalje.

– Na kraju moram biti zadovoljan kako sam jedrio ovo prvenstvo, bila je dobra borba, ali to je bio i cilj, da idemo na maksimum. Tjedan je bio iznimno zahtjevan, jako vjetrovit, a iako je moglo bolje, zadovoljan sam s desetim mjestom i sada ispred sebe imam cijelu sezonu, a Tonču želim sreću na Olimpijskim igrama, ima moju punu podršku, kazao je Filip Jurišić.

Najbolji laseraš na svijetu i osvajač zlatne medalje je Nijemac Philipp Buhl, a drugi je Austrijanac Matthew Wearn. U Zlatnoj skupini jedrila su ukupno 42 jedriličara, a treće i deseto mjesto za JK Mornar iz Splita putokaz su za svijetlu budućnost koja ih čeka u narednom periodu.

I.B.