Vlada potvrdila koncesije za uzgajališta školjaka u Novigradskom moru i spužava kod otoka Oliba

Foto: Wikimedia / Ilustracija

ZAGREB/ZADAR – Vlada je usvojila prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru i uzgoj morske spužve kod otoka Oliba. 

Usvajanjem Obavijesti o djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru raspisuje se javno prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru površine 120.000 m2 . Procijenjena vrijednost koncesije koja se dodjeljuje na vremensko razdoblje od 20 godina (računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji) iznosi 37 milijuna kuna.

Na sjednici je usvojen i prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture, marikulture i uzgajališta – uzgoj morske spužve zapadno od otoka Oliba.

Usvajanjem ove Obavijesti pokreće se postupak javnog prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru površine 94.500 m. Procijenjena vrijednost koncesije koja se dodjeljuje na vremensko razdoblje od 20 godina (računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji) iznosi 11,2 milijuna kuna.

I.B.