UVALA GRUŠKA – DORH traži novo skidanje imuniteta za Lovru Kuščevića

Photo: Facebook

Državno odvjetništvo od Sabora traži novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću, doznaje RTL. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik. 

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

USKOK ga sumnjiči za niz djela o kojima su mediji već pisali, poput afere s Uvalom Gruška, a za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao:

– Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog mandata vijećnika, ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata.

Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao. Svoj recept kako se obogatiti rado je dijelio u medijima počevši od malih nogu kad je brao lavandu.

– Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući obrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu – govorio je Kuščević.

I dok je na sve to ponosan, pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila novac.

Zbog prenamjene zemljišta i niza malverzacija između ostalog i s vilom koja je upisana kao pašnjak, prvu istragu USKOK je protiv Kuščevića otvorio krajem godine:

– Zašto nije bila upisana? A tko će to sve pratiti, Bogu hvala imam puno nekretnina, zahvaljujući vama sam dao zahtjev da se sve nekretnine upišu u katastar. Bogu hvala, imam toliko nekretnina da ih ne mogu sve pratiti.

A sad sve te nekretnine USKOK provjerava kako bi se utvrdilo jesu li stečene na zakonit način, podsjeća RTL.

Inspekcija zbog Kuščevića ulazi i u Ministarstvo poljoprivrede

Podsjetimo, povjerenstvo za informiranje krajem siječnja dostavilo je na adresu portala Morski HR dokument o pokretanju inspekcijskog nadzora u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske. Razlog je višestruko odbijanje davanja informacija o uvidu u inspekcijski zapisnik, nakon što smo objavili fotografije ulova i zadržavanje nedoraslih riba od strane bivšeg ministra uprave, Lovre Kuščevića, o čemu više možete pročitati u članku niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TKO JE ŠTITIO KUŠČEVIĆA? Inspekcija nakon intervencije Morskog HR ulazi u Ministarstvo poljoprivrede