ZLARIN TRAIL Zimska utrka po idiličnom otoku

Foto: Gojko Vukov Colić, Milan Balaban, PR Zlarin trail, Mirsad Mešinović

ZLARIN – Utrka “Zlarin Trail” održat će se u subotu 22. veljače, već četvrtu godinu za redom. Ove godine se održava u sklopu 2. kola zimske otočne lige pod organizacijom AK Okit Vodice i TZ Zlarin.

Zlarin je mali otok dalmatinske obale Hrvatske u neposrednoj blizini grada Šibenika. U zimskim mjesecima ima jedva 270 stanovnika.

Ovo je 4. godina za redom da se trail utrka održava u zimskim mjesecima na otoku Zlarinu, koji u Dalmaciji najčešće znače trčanje u kratkim rukavima po stazi okupanoj suncem.

Utrka se održava u 3 dužinske kategorije: 5km, 15km i 25 km tako da svaki od trkača može pronaći nešto za sebe. Staza od 5km je namijenjena najmlađima i svima željnih šetnje u prirodi. Staza od 15 km namijenjena je rekreativcima, dok je ona od 25km namijenjena iskusnim trail trkačima budući da se radi o poprilično tehnički zahtjevnom terenu.

Start i cilj za sve kategorije je ispred hotela Koralj, u 11 sati.

Do otoka Zlarina možete doći ili trajektom Jadrolinije prema rasporedu na njihovoj web stranici ili iz Srime (Trg Srime 0, 22211, Srima) s taxi boatom koji vozi po dogovoru, a kontaktirati ga možete na tel. 0913078157.

Kako je idući vikend karnevalski, odlučili smo nagraditi najbolju dječju, žensku i mašku masku pa dođite maskirani!

Prijaviti se možete OVDJE.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Počele prijave za utrku ”Kako je počeo trail na mom otoku?”