UVALA PELEŠ Niče nova ribarska luka kod Rogoznice

ROGOZNICA – Na radnom sastanku na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“ sudjelovala je u Šibeniku i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Planira se izgradnja hladnjače za ribu, pristupne ceste te uređenje pješačkih površina i parkirališta. 

– Glavna tema našeg sastanka bila je realizacija velikog i važnog projekta izgradnje i mogućnosti financiranja rogozničke ribarske luke u uvali Peleš. Predstavili smo idejni projekt i jako smo zadovoljni povratnim informacijama koje smo dobili od strane ministrice i njezinih suradnika. Nastojat ćemo izvršiti sve potrebne radnje u najkraćem mogućem roku, kako bismo se prijavili na sljedeći natječaj – kazao je župan Goran Pauk.

Prepoznajući važnost iskrcajnih mjesta za ribarske brodove, odnosno uređenja ribarskog dijela luke, Šibensko-kninska županija izmijenila je prostorni plan s ciljem prijave na natječaj kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo, koji će se provoditi putem Ministarstva poljoprivrede.

– Projekt izgradnje ribarske luke Peleš uvršten je u prvi prostorni plan Općine Rogoznica, donesen još 2009. godine. Realizacijom ovog projekta naši će ribari  dobiti vrlo vrijednu infrastrukturu, a obje naše najvažnije gospodarske grane, turizam i ribarstvo, moći će se  nastaviti neometano razvijati – kazala je načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić.

Ministrica Marija Vuković zahvalila je  županu i njegovim suradnicima na svim aktivnostima koje su do sada provedene  na pripremi i realizaciji zajedničkih projekata.

– Idejno rješenje koje nam je danas predstavljeno odličan  je primjer suradnje između lokalne i županijske administracije,kao i pomirenja djelatnosti turizma i ribarstva kao različitih gospodarskih djelatnosti. Svi ćemo se zajedno potruditi i poduzeti sve aktivnosti da se ovaj projekt financira u ovom programskom razdoblju, a ako to ipak ne bude moguće, Luka Peleš sigurno će se financirati u sljedećem programskom razdoblju – kazala je ministrica Vučković.