Revitalizacija građevina na otoku kojeg je Todorić besplatno koristio 20 godina

Foto: Screenshot

ZAGREB – Mogućnost revitalizacije postojećih građevina na otoku Smokvica radi privođenja svrsi za potrebe zakupca, bila je tema sastanka ministra državne imovine Marija Banožića sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

– Županija podržava kvalitetne i konkretne projekte i uvijek je spremna na suradnju i pronalaženje zajedničkih rješenja u skladu s hrvatskim zakonima – pozdravio je projekt investitora župan Goran Pauk.

– Vrlo konkretno smo analizirali postojeće stanje, iznijeli prijedloge, ali i pokušali pronaći rješenje za mogući model prenamjene koji bi zakonski bio primjenjiv za otok Smokvicu, budući se radi o otoku posebne namjene – rekao je ministar Banožić.

U cilju što brže realizacije za stvaranjem uvjeta za postupak revitalizacije postojećih građevina na otoku Smokvica utvrđen je hodogram aktivnosti za tvrtku Zelene nekretnine d.o.o.

Podsjetimo, otok Smokvica ispred Rogoznice više od dva desetljeća besplatno je iskorištavao Ivica Todorić s obitelji i prijateljima. Nakon propasti Agrokora 2017. godine nekretnine na otoku se vraćaju u vlasništvo države, zbog čega Ministarstvo državne imovine provodi javni poziv za zakup nekretnina. Javila se samo jedna tvrtka Zelena nekretnina koju je osnovao mađarski fond Balansz Zartkoru Nyiltvegu Intezmenyi Ingatlan Alap samo za ovu priliku. Na 30 godina dobili su najam nekretnina na otoku za godišnju cijenu od 6,1 milijun kuna, što je više od 4,9 milijuna, koliko je traženo u javnom pozivu.

D.G.