Za obnove luka i pomorskog dobra u Šibensko–kninskoj županiji 14 milijuna kuna

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Ukupno 14 milijuna kuna dodijeljeno je za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko–kninske županije. Ugovori su potpisani s ravnateljem Lučke uprave Šibensko- kninske županije Željkom Dulibićem za projekte; Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža u visini iznosa od 4 milijuna kuna, Izgradnja i rekonstrukcija luke Prvić Šepurine u visini iznosa od 4 milijuna kuna te Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj u visini iznosa od 5 milijuna kuna.

S načelnikom Općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i predstavnikom Grada Vodica potpisani su ugovori o sufinanciranju projekta Sanacije onečišćenja obale nastalih uslijed vremenskih nepogoda na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600.000,00 kuna, odnosno za projekt Opločenje „Degove rive“ Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400.000,00 kuna.

– Uz pomoć europskih fondova, u zadnjih nekoliko godina započeli smo obnovu i uređenje luka i riva, što me čini izuzetno ponosnim. Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta. Moram istaknuti odličnu suradnju koju ostvarujemo sa Šibensko-kninskom županijom i projekt luke Vrnaža kao jedan od najboljih primjera  izgradnje i uređenje luke ovoga tipa – kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Župan Goran Pauk zahvalio je ministruna izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći Ministarstva u realizaciji projekata Šibensko-kninske županije.

– Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim sredstvima i ministru Butkoviću i njegovim suradnicima na podršci koju od njih uživamo. S ciljem unapređenja stanja na lučkim područjima i povećanja kvalitete života domicilnog stanovništva, Šibensko-kninska županija kontinuirano sufinancira izgradnju i održavanje pomorsko-građevinskih objekata na svom području. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prepoznaje naše projekte koje ne bismo uspjeli realizirati bez njihove pune podrške – kazao je župan Pauk.

Na tvrđavi Barone potpisan je i ugovor za projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika“. Ugovor vrijedan 99 milijuna kuna potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav  Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.