Sve više kompanija otkazuje krstarenja kruzerima Azijom

Foto: Pixabay

Kompanija Dream Cruises najavila je da će otkazati sva krstarenja svoj broda “Genting Dream” iz Singapura zbog širenja COVID-19.

Tvrtka je već otkazala krstarenja na svoja druga kruzera, “World Dream” i “Explorer Dream”. Plovidbe će biti obustavljene do 27. ožujka.

Putnicima koji su rezervirali putovanja u navedenom vremenu, pružit će se razne mogućnosti naknade uključujući rebooking u budućnosti ili povrat uplaćenih iznosa u cijelosti, piše Pomorac.net.

Prema izjavi kompanije Dream Cruises, brojne su zemlje uvele ograničenja za iskrcaj putnika. Singapurska vlada također je uvela ograničenja i za ukrcaj putnika na “Genting Dream”.

I druge su kompanije otkazale zakazana krstarenja državama koje su najviše pogođene širenjem COVID-19 virusa. Tako je kompanija Holland America Line otkazala sva azijska krstarenja na brodu “Westerdam” do početka svibnja.

Norwegian Cruise Line Holdings, koja uključuje NCL, Regent Seven Seas i Oceania Cruises otkazala je sva krstarenja Azijom do kraja ljeta. Svoje će brodove preusmjeriti na druga tržišta, prenosi Pomorac.net.

I Royal Caribbean International otkazao je krstarenja brodom “Spectrum of the Seas”, kojeg će repozicionirati u Australiju. Kompanija je također objavila kako će na tom brodu pripadnicima australskih hitnih službi, koji su se mjesecima borili protiv požara koji su harali Australijom, u znak zahvalnosti organizirati besplatna krstarenja. Istu će mogućnost, izjavili su iz kompanije, ponuditi i svima koji su bili angažirani u borbi protiv širenja COVID-19 virusa, kada okolnosti to dopuste.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Četiri kruzera su u karanteni, evo što znamo o njima i širenju koronavirusa na brodovima