ZADAR Postavljene nove panel ploče i uklonjena ograda s Pozdrava suncu

Foto: Boris Kačan

ZADAR – Sve vandalskim činom oštećene panel ploče poznate zadarske urbane instalacije Pozdrav suncu zamijenjene su te je uklonjena i zaštitna ograda pa sada građani i turisti ponovno mogu imati potpun doživljaj atrakcije.

Kako bi ubrzali proces sanacije oštećenih panela, Upravni odbor za komunalne djelatnosti, odmah je nakon oštećenja Pozdrava suncu, objavio javni natječaj za sanaciju. S obzirom da se nitko nije javio na natječaj sanacija je odrađena temeljem starog, a potom i novog četverogodišnjeg ugovora s tvrtkom Marex elekrostroj  d.o.o. u skladu s ugovorom i pravilima Zakona o javnoj nabavi. Iz tog razloga sanacija je trajala nešto duže, izvijestio je UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Foto: Zadarski list

Također, tijekom jutra postavljeni su novi segmenti rukohvata na mostu koji je nastradao u olujnom nevremenu prošlog ljeta. Nakon bezuspješne potrage ronioca u više navrata u uvali Jazine ugovoreni izvođač Marex izradio je nove segmente u skladu sa specifikacijama iz  ugovora održavanja gradske opreme.

I.B.

Foto: Boris Kačan

PROČITAJTE JOŠ:

Muškarac porazbijao nedavno obnovljen pozdrav Suncu

Dovršena istraga protiv mladića koji je porazbijao Pozdrav Suncu