Interventni policajac spasio osobu iz mora tijekom karnevala u Rijeci

Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Sinoć je u Rijeci završen Riječki karneval 2020. – Međunarodna karnevalska povorka, na kojoj je sudjelovalo više od šezdeset tisuća posjetitelja. Tijekom karnevalske povorke nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira, izvještava Primorsko-goranska policija, no ipak izdvaja spašavanje muške osobe iz mora na rivi.

Riječ je o hrabrom činu pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka koji je tijekom osiguranja uočio osobu u moru gdje pluta, te bez odgode skinuo policijsku odoru s opremom sa sebe i skočio u more kako bi spasio osobu što je pala u more. S 55-godišnjim hrvatskim državljaninom interventni policajac je plivao do rive gdje su ga uz pomoć vatrogasaca izvukli iz mora.

Osim navedenog, pripadnici Interventne jedinice policije Rijeka postupali su i prema dvoje alkoholiziranih hrvatskih državljana koje su priveli zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno, vrijeđanja i omalovažavanja policije, kao i moralnih osjećaja građana. Po završetku postupanja, prekršajno su sankcionirani u skladu sa  Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, Zakona o osobnoj iskaznici. 

Potonula barka, pronađeno više novčanika s novcem i dokumentima

Za vrijeme održavanja povorke dvije osobe su lakše ozlijeđene, a zatečena je i jedna osoba s manjom količinom droge marihuana. K tome je u središtu Rijeke na Adamićevom gatu evidentirano i potonuće barke, stoga je u tijeku utvrđivanje vlasnika plovila i okolnosti ovog događaja.

Policijski službenici također su zabilježili i pronalazak više novčanika s novcima i dokumentima, mobitela i drugih izgubljenih predmeta, pa pozivaju građane koji su vlasnici spomenutih stvari da se jave u I. policijsku postaju Rijeka ili u sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, Žrtava fašizma 3, u nalazni ured te ih preuzmu. 

Nakon završetka okupljanja, u 24 sata promet je normaliziran na svim prometnicama grada Rijeke. Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje svim građanima i posjetiteljima što je ovaj događaj protekao u povoljnom stanju javnog reda i mira.