SPLIT Trajekt iz Ancone će sutra dočekati pomorska policija i sanitarni inspektor

SPLIT – Sutra će splitsku luku uploviti trajekt iz Ancone koji inače u zimskom periodu plovi na redovitoj liniji Ancona – Split srijedom i subotom. Prilikom iskrcaja putnika u luci, dočekat će ih pomorska policija kao i sanitarni inspektor.

Iz Lučke uprave Split, više informacija doznaje Dalmacija danas od koordinatora u splitskoj Lučkoj upravi, Vjekoslava Grgića.

– Sutra stiže brod iz Ancone. Mi postupamo prema uputama Ministarstva zdravstva. Budući da smo mi pomorski granični prijelaz, pomorska policija će biti opremljena maskama i rukavicama. Svim putnicima će biti postavljen upit ‘odakle dolaze’, da li dolaze iz kriznih područja. Svaki putnik će biti to upitan.

U slučaju da netko dolazi iz dijela sjeverne Italije gdje se pojavio virus, tu će biti prisutan i državni sanitarni inspektor koji će odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu. Svaka osoba koja dolazi iz kriznog područja bit će podvrgnut i pregledu – kazao je.

Dodao je kako će i ubuduće pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split.

I.B.