Otegljena podrtina plutajućeg restorana iz Trogira već dva mjeseca nasukana u Splitu

Foto: Dalmacija danas / Morski HR

SPLIT – Napušteni brod već skoro dva mjeseca stoji nasukan na splitskoj obali. Kako doznaje Dalmacija danas, radi se o plovilu koje se nalazilo u Trogiru, a u vlasništvu je Albanaca. 

Kapetanija je dala nalog vlasniku plovila da ga ukloni, no s obzirom na to da brod nisu uklonili u roku godinu dana, poduzela se daljnja procedura. Nakon dobivenog naloga, brod je odveden u Sjevernu luku. Međutim, preko noći je s navedene lokacije netko otpustio brod i pustio ga da pluta. Tako se brod nasukao na splitskoj obali u blizini Stinica, gdje stoji od sredine siječnja. Slučaj je prijavljen policiji, a čeka se dizalica koja će odvesti brod na deponiju. Ravnatelj Lučke uprave je potvrdio da je sljedeći tjedan u planu uklanjanje broda.

Podsjetimo Morski HR je prije dva mjeseca pisao o podrtini plutajućeg restorana “Ćelica” koji je nakon 20 godina otegljen s čiovske rive.

– Radi se o desantnim plovilu koji je sudjelovao u iskrcavanju na Normandiju, a u trogirski škver je uplovio kao ratna odšteta. U doba privatizacije ga je uhvatio “Hrvatski val” i usidren na obali Čiova kojem je prkosio izgledom i narušavao vizuru – priča nam čitatelj iz Trogira koji dodaje da je u međuvremenu promijenio više vlasnika.

Trogirani su mahom sretni što je podrtina otegljena, jer osim što je bila ruglo, predstavljala je i relativnu opasnost od potonuća. Nije potonula u Trogiru, ali zato jest u Splitu.

D.G.