RIJEKA – Za spašavanje osobe iz mora nagrađen interventni policajac Zahid Habibović

Foto: Grad Rijeka / PU PG

RIJEKA – Policijski službenik Zahid Habibović iz Interventne jedinice policije Rijeka nagrađen je za spašavanje muške osobe iz mora tijekom održavanja Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci u nedjelju, 23. veljače.

Podsjećamo, policajac Zihad Habibović uočivši osobu u moru gdje pluta, bez odgode je skinuo policijsku odoru s opremom sa sebe i skočio u more kako bi spasio osobu u moru. S  55-godišnjim hrvatskim državljaninom, inače članom karnevalske grupe, Habibović je plivao do rive gdje su ga uz pomoć vatrogasaca i drugih pripadnika IJP Rijeka izvukli iz mora.

– Reagirao sam kao što bi reagirao svaki policajac, bez razmišljanja sam skočio u more do našeg građanina za spas njegovog života, što je najvažnije od svega – ispričao je policajac o svom hrabrom činu.

Dodao je i kako je Hitna pomoć vrlo brzo došla na mjesto događaja pa se još jednom pokazala odlična suradnja svih službi, ponosno je izjavio Habibović na današnjem primanju u Salonu Grada Rijeke.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa u svoje osobno i u ime svih djelatnika Riječkog karnevala zahvalio je policijskom službeniku Zihadu Habiboviću i čestitao na tom hrabrom činu uručivši mu zahvalnicu i prigodnu nagradu. Direktor Škarpa je tom prigodom istaknuo kako je ovo spašavanje pokazatelj profesionalnosti riječke i hrvatske policije u cjelini, čiji djelatnici svakodnevno svojim bezbrojnim aktivnostima pomažu građanima održavajući sigurnost grada i zemlje na visokoj razini.

S time se složio i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Ivaniš, koji je uz čestitke Habiboviću, naglasio da je o riječ o herojskom činu sjajnog čovjeka i profesionalca kojemu je sigurnost građana na prvom mjestu. Uz to je pohvalio i izvrsnu suradnju Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke koja donosi i povoljne rezultate stanja sigurnosti u Rijeci. To je osobito važno ove godine dok će u Rijeci, na događanjima programa Europske prijestolnice kulture, boraviti veliki broj domaćih i stranih posjetitelja stoga je sigurnost uz umjetničku kvalitetu, najvažniji čimbenik uspješnog ostvarenja programa EPK-a, zaključio je Ivaniš.

U ime Policijske uprave primorsko-goranske, načelnik Sektora policije Goran Gašpert, čestitao je kolegi Habiboviću na hrabrosti i profesionalnosti te zahvalio Turističkoj zajednici i Gradu Rijeci što su prepoznali nesvakidašnji događaj u kojem je hrabri policajac na djelu pokazao zaštitni i prepoznatljivi moto hrvatske policijesigurnost i povjerenje-.  

PROČITAJTE JOŠ:

Interventni policajac spasio osobu iz mora tijekom karnevala u Rijeci