AGLOMERACIJA ZADAR-PETRČANE Kreću radovi u lučici Kožino

Foto: Grad Zadar

KOŽINO – Grad Zadar pokrenuo je projekt aglomeracije Zadar-Petrčane za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture. Obuhvat projekta se proteže od Crvenih kuća, Bilog Briga, Bokanjca preko Dikla, Kožina i Petrčana kojim će se riješiti infrastruktura i to ne samo odvodnje, već ceste i rasvjete.

U sklopu radova nadovezat će se i na izgradnju obalne šetnice u Kožinu i lučice u Kožinu za komunalni vez domicilnog stanovništva.

Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u Kožinu angažirana je tvrtka Obala Split. Izradi projektne dokumentacije za komunalne vezove (vezovi za brodice domicilnog stanovništva) pristupilo se terenskim radom na planiranoj lokaciji lučice Kožino. U akvatorijalnom dijelu  izvršeni su istražni radovi s ciljem utvrđivanja načelnih karakteristika morskog dna. Radovi su obavljeni penetracijskim ručnim sondama na trideset pozicija.

Tvrtka Teodolit d.o.o. iz Zadra izradila je geodetsko-hidrografsku  podlogu za obuhvat lučice, što je sve preduvjet za izradu projekta buduće lučice.

I.B.