Obnovljen veslački dom u Zadru

Foto: VK Jadran, Zadar

ZADAR – Radovi adaptacije Veslačkog doma u zadarskim Jazinama započeli su u rujnu 2019. i završili u veljači 2020. godine.

Zahvat adaptacije obuhvatio je 450 m2 prohodne terase, 3 svlačionice sa tuš kabinama te 2 sanitarna čvora. Projekt je izradila Aniva Inženjering d.o.o. s kojom je Grad Zadar kroz proračun UO za kulturu i šport, potpisao ugovor o izvođenju radova u vrijednosti od 995.461,34 kune + PDV nakon provedenog postupka javne nabave. Ovim zahvatom je izvedena nova izolacija prohodne terase, ugrađena su i dva nova okapna kanala te je u potpunosti saniran problem curenja vode u prostorije u prizemlju objekta. Isto tako, izveden je novi sustav odvoda vode iz tuširaona i sanitarnih čvorova te su izvedene nove tuš kabine i sanitarije.

Foto: VK Jadran, Zadar

Korisnici prostora su članovi 112. godina starog Veslačkog kluba Jadran.

Zadarski veslači podijelili su ovu vijest i na svojoj web stranici:

– Nakon gotovo pet mjeseci radova završena je obnova svlačionica, sanitarnih čvorova i terase u Veslačkom domu. Krajem rujna prošle godine, nakon završetka veslačke sezone, krenulo se u zahtjevnu obnovu hidroizolacije i izmjenu svih instalacija struje te vodovodnih i odvodnih cijevi.

Od izgradnje Veslačkog doma, od prije 40 godina, nije bilo ovakve sveobuhvatne obnove, a bila je nužna iz razloga dotrajalosti instalacija i velikog propuštanja vode u poslovne prostore u prizemlju. Potpuno su obnovljene tri svlačionice, muški i ženski sanitarni čvorovi te terasa na kojoj se pripremaju veslački brodovi za trening.

Foto: VK Jadran, Zadar

Trebalo je uskladiti tijek radova s redovnim treningom veslača pa je proteklih pet mjeseci prilagodba između izvođača radova i trenera bila ključna stvar da se posao s jedne i s druge strane obavlja neometano. Radove je izvela tvrtka Aniva inženjering, specijalizirana za hidroizolacijske radove.

Veslači su tako dobili vrlo lijepe unutarnje prostore i vanjsku terasu. Radovi su izvedeni zahvaljujući Gradu Zadru koji je osigurao sredstva za obnovu, te koji kontinuirano brine o održavanju Veslačkog Doma, čime ujedno i uvelike pomaže rad Veslačkog kluba Jadran. Sljedeća faza obnove, u dogledno vrijeme, obuhvatiti će radove na sanaciji fasade i krova – ističu zadarski veslači.

I.B.