PRELAZAK NA ČISTU ENERGIJU Energetska tranzicija otoka Hvara

Foto: Pixabay

HVAR – Prelazak na čistu energiju EU otoka, tema je niza predavanja koja će se ovog tjedna održati na otoku Hvaru. Predavanja će održati članovi tima za energetsku tranziciju, a pozvani su svi koji mogu pomoći da se ona ostvari.

Nakon uspješnog domaćinstva 4. Otočnog foruma za čistu energiju za EU otoke, koji je u studenom 2019. održan u Splitu i Hvaru, nastavljaju se aktivnosti vezane uz energetsku tranziciju na našem otoku, jednom od 26 europskih otoka koji su prošle godine krenuli u novo poglavlje održivog razvoja.
Predavanja su organizirana u okviru projekta izrade Plana energetske tranzicije otoka Hvara, sukladno natječaju Tajništva za čistu energiju EU otoka.

LOKACIJE I TERMINI PREDAVANJA:

● Hvar, Galerija Arsenal, 3. ožujka (utorak) u 11.30 sati
● Stari Grad, OŠ Petra Hektorovića, 3. ožujka (utorak) u 16 sati
● Jelsa, vijećnica Obćinskog doma, 4. ožujka (srijeda) u 15 sati
● Sućuraj, zgrada Općine, 4. ožujka (srijeda) u 10 sati

Predavači: Ana Marija Jakas i Edo Jerkić, Vivosomnia d.o.o.

Kako bi se energetska tranzicija otoka Hvara uspješno ostvarila, organizatori pozivaju otočane da im se pridruže na edukativnim i interaktivnim predavanjima.

– Podijelite s nama što biste voljeli vidjeti kao dio energetskog razvoja na svom otoku – više fotonapona, solarnih ćelija, električnih automobila, električnih bicikala… Mogućnosti ima puno, a mi ćemo vam ukazati na one ostvarive i njihov potencijal – stoji u pozivu.

I.B.