ZADAR Odvezali i odvukli brod, ukrali motor nasred kanala i pustili ga da pluta

Foto: Čitatelj / Ilustracija

ZADAR – Učestale krađe brodskih motora u Zadru i Zadarskoj županiji već više od godine dana prkose statistici i daju naslutiti da se više ne radi o koincidencijama. Posljednji slučaj dogodio se u noći sa subote na nedjelju u predjelu Arbanasi kad je, najvjerojatnije, više počinitelja odvezalo brodicu, te je pustili nasred Zadarskog kanala. Pritom su ukrali brodski motor, a brodica je pronađena nasukana na otočiću Mišnjak, ispred Kukljice na Ugljanu. 

Vlasnik brodice domaće proizvodnje “Kuster 15”, Petar Perić iz Zadra kaže da su mu brod ukrali kad je bio odsutan iz grada.

Foto: Vjekoslav Stražina

– Radio sam na sajmu u Zagrebu, došli su u sred noći, zakačili brod, odveli ga na sred kanala, ukrali motor Hondu od 40 KS i rezervoar od 30 l goriva i pustili brod da pluta. Policija nije još pronašla kradljivca, idem sad vidjeti, jer se trebaju pregledati snimke kamera u Gaženici. Ma bilo ih je troje sigurno, jer ne možete pentu od 116 kg jedan čovjek sam dignuti s broda i to na sred mora – kaže Petar Perić.

Penta je nova i kaže, platio ju e 51.300 kn, a ovim putem apelira na sve ljude od mora koji prate oglase ili neobične aktivnosti onih koji će ovih dana odjednom koristiti isti motor, da obrate pažnju i jave policiji ako primjete nešto sumnjivo.

Foto: Petar Perić

– Brodica je pronađena nasukana na otočiću Mišnjaku, izudarana na nekoliko mjesta. Sreća po brod da nije bilo više štete, jer je tog dana bila bonaca.

Obzirom da je samo proteklog ljeta u Zadru ukradeno čak 12 vanbrodskih motora, građani se svakako pozivaju na dodatan oprez, a policiji smo poslali upit, što je do sad učinjeno i radi li se možda o organiziranoj bandi ili tek čitavom nizu “pojedinačnih” krađa.