Promet u kineskim lukama polako se normalizira

Foto: Pixabay / Ilustracija

Teretne operacije u glavnim kineskim morskim lukama počinju se vraćati u normalu s ublažavanjem javno zdravstvenih ograničenja koja se odnose na korona virus (COVID-19).

– Proizvodne aktivnosti se postupno povećavaju. Sve više lučkih radnika i vozača kamiona vraćaju se na svoja radna mjesta, a protok tereta se smanjuje u glavnim obalnim lukama. Ukratko, poslovanje je sada ušlo u fazu oporavka – izvještavaju kineske službe.

Međutim, u Kini epidemija još nije potpuno završena, pa se još uvijek poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se zaštitilo zdravlje i dobrobit osoblja. Poslovanje će voditi izmjenični timovi na različitim rasporedima rada kao dio strategije za smanjenje rizika. Zaposlenici koji rade od kuće tijekom određenog radnog vremena i dalje će na daljinu opsluživati ​​kupce, piše Maritime Executive, a prenosi Pomorac.net.

Pomorsko savjetovanje Sea Intelligence procjenjuje da je poremećaj u poslovanju i prijevozu tereta u Kini koštao globalne prekooceanske prijevoznike najmanje  s 1,9 milijardi dolara prihoda.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: