SPAS ZA OTOČANE Iz Sutivana u Split za samo 20 min

Foto: Općina Sutivan

SUTIVAN/SPLIT – Mnogi su zaboravili, a većina ih i ne zna da je Sutivan nekada bio direktno povezan sa Splitom brodskim linijama čiji se broj i vrsta mijenjao tijekom godina da bi po izgradnji nove trajektne luke u Supetru, Sutivan, kao i druga obalna bračka mjesta ostao bez direktne veze sa Splitom, uz izuzetak MB Mali Jure koji je nekoliko godina pokušavao održati tu prugu a zatim odustao.

Općina Sutivan izvještava da je uz zajednički napor s općinom Milna i brodarom “Krilo Shipping Company”, Agencija za obalni linijski pomorski promet na svojoj 54. sjednici donijela odluku o davanju suglasnosti na svakodnevno putovanje na relaciji Milna – Sutivan – Split i obratno svaki dan u razdoblju od 03.07.2020. do 30.08.2020.

Putnici koji se ukrcaju na katamaran u Sutivanu u Splitu će biti već za 20 minuta, kao i putnici iz Splita u Sutivanu, a ne trebamo ni govoriti koliko će to olakšati dolazak i odlazak iz Sutivana mnogima koji su, iako putuju bez automobila, vezani za daleko sporiji i skuplji trajektni brodski prijevoz preko Supetra.

Cijena karte u jednom smjeru iznosit će samo 30,00 kn, za otočane 14,00 kn dok je za domicilne umirovljenike karta potpuno besplatna.

Ovo je vrlo važna vijest za Sutivan, a prva će sezona pokazati ima li ova linija mogućnost i za proširenje razdoblja plovidbe u budućnosti.

Katamaranska linija Milna – Sutivan – Split od 03.07.2020. do 30.08.2020.

Plovidbeni red:

PONEDJELJAK – SUBOTA

Polazak iz Sutivana u 16:25

Polazak iz Splita u 20:00

NEDJELJA

Polazak iz Sutivana u 18:25

Polazak iz Splita u 19:00

D.G.