British Airways i Ryanair otkazuju letove

Situacija s koronavirusom rezultirala je nesigurnim poslovnim okruženjem u brojnim djelatnostima, a prijevoz i turizam prvi su na udaru. British Airways i Ryanair najavili su prije nekoliko dana otkazivanje letova kao odgovor na pad potražnje, a prema neslužbenim informacijama Ryanairovi letovi za Zadar i iz Zadra za ožujak i travanj su otkazani.

British Airways “spaja” brojne letove između 16. i 28. ožujka i trenutno kontaktira s kupcima, i pruža im priliku da se prebace na druge prijevoznike gdje je to moguće, dobiju puni povrat novca ili rezerviraju kod BA za kasniji datum, a na službenim stranicama Ryanaira nema raspoloživosti za ožujak i travanj za London i Dublin.

Ryanair skraćuje svoj program letova na kratkim udaljenostima, uglavnom za Italiju i iz nje. Smanjuje se oko 25% letova za razdoblje od 17. ožujka do 8. travnja. Po njima, proteklog tjedna došlo je do značajnog pada rezervacija za to razdoblje, krajem ožujka / početak travnja,a kao odgovor na virus Covid-19, piše Turizmoteka.

“Ryanair ne očekuje da će ta otkazivanja imati značajan utjecaj na smjernice za tekuću godinu (kraj ožujka 2020.), ali još je prerano nagađati kakav će utjecaj epidemija Covid-19 imati na zaradu 2021. Ryanair će i dalje pažljivo pratiti rezervacije i nastavit će tražiti odgovarajuće odgovore. Ryanair sada održava svakodnevne akcijske sastanke zbog Covid-19 kako bi raspravljao o aktualnom stanju i donosio odgovarajuće odluke.”, pojasnili su iz kompanije.

– U zračnoj luci Zadar još uvijek nemamo službene potvrde o otkazivanju nekih letova, no ono što je vidljivo na stranicama Ryanaira doista potvrđuje da su neki letovi otkazani – rekao je za Morski HR glasnogovornik Zračne luke Zadar, Nikola Barać.

I.B.